maanantai 16. huhtikuuta 2012

Saatanallinen Tallinna ja ruokien pelkokerroin

Morjens!

Tätä kirjottaessani poen edelleen jonkinlaista krapulaa. Tämän blogin voisi muuttaa juoppohullun päiväkirjaksi, koska jotenkin itsellenikin tuli mieleen, että aina kun kirjoitan, olen krapulassa. Siitä otsikko saatanallinen, kun krapula jatkuu vain.

Olin siis Tallinnassa viikonloppuna, päiväristeilyllä tosin. Kyseessä ei ollut viinanhakureissu, vaan puhtaasti viinankittausreissu. Okei, käytiin me syömässäkin buffetissa. Buffet oli kyllä aikamoinen pettymys. Alkupalat olivat hyviä ja erikoisia, mutta pääruoka oli jotain ihan muuta. Söin elämäni kauheinta lihaa, joka oli jänteitä täynnä. Vaikka kuinka yritin jäystää lihaa, niin aina kuului suusta "niks naks". Yökkäilin vähän aikaa ja sain kun sain sen alas. "Mä en voi syödä, se on sammakko" -Susanna Penttilä/Viidakon tähtöset.

Aikaisemmin viime viikolla väänsin ruokaa yllärinä <3:lle ja väänsin aivan itse poronkäristykset. Kaikki onnistui (mitä nyt munavoi epäonnistui..), kunnes aloin syömään k.o ruokaa. Ajattelin ensiksi, että huulikoruni olisi tippunut ruokaan, mutta ei. Ruuasta löytyi sitten hauli. Ei mennyt ruokahalut, mutta kyllä oli jollain tavalla oksettavaa. Jotenkin muuttui kongreettiseksi se asia, että syön kuollutta ruhoa lautasellani. Muuten ruuassa ei ollut mitään vikaa, oli erittäin hyvää. Ei kärsähtänyt, jäänyt raa'aksi tai maistunut kuselle, vaikka olenkin aika keittiörajoitteinen.Tallinnassa käytiin parissakin baarissa. Yksi jäi mieleen erityisesti. Molly Malone'sissa meni jalkapallo-ottelu ja se oli täynnä irkkuja ja englantilaisia. Okei, kukaan ei hakanut mua tuopilla takaraivoon, eikä edes katsonut kieroon, mutta oli kyllä ahdistava ilmapiiri. Varsinkin, kun maaleja syntyi pelissä, niin kaikki huusivat. Olin jo evakoitumassa kyseisestä baarista, koska luulin mellakan syntyneen tai vähintään edes tulipalon syttyneen. Syy järkytykseeni tai ulkopuoliseen oloon voi johtua siitä, että olen tottunut käymään ravintoloissa, jossa televisio-ruuduista näkyy Euroviisuja ja jalkapallopaitojen sijaan ihmiset ovat pukeutuneet pinkkeihin puuhkiin..

No häntä ei valitettavasti siellä irkkupubissa näkynyt, ei pelaajana eikä asiakkaana. 


Loppu-ilta lauantaina meni sitten ihan mukavissa merkeissä, mutta vituttaa, etten ottanut yhtään kuvaa. Oli muuta tekemistä..

Ajattelin, että tässä olisi tarpeeksi pienelle ihmiselle, mutta ei. Äsken leikkasin varpaankynsiä, niin talvella mustunut ukkovarpaankynsi lähti vahingossa kokonaan irti. Nyt varpaani näyttää vammaiselta, enkä voi sitä katsoa. Huusin valehtelematta ääneen, kun se lähti irti. Äänitehosteetkin oli kyllä mukana, rits räts. Hirveetä. Tervetuloa kesä ja sandaalit. Varpaani näyttää Freddie Kruegerin varpaalta.

Ennen (tai no jälkeen 55 minuutin lenkkiä liian pienissä kengissä..)


Jälkeen. Voitte vaan kuvitella, jos naama on tällä herralla tollainen, niin millaiset mahdollisesti hänen varpaat on.

En tiedä itkenkö tuota tällä hetkellä tulevaa Titanicia vai tätä varvasta, joka ennen oli varpaiden muotovalio. Nyt se näyttää raiskatulta.

Miutkin voisi joku piirtää tällein, "vain maikkarin kulkukortti ylläni". Tietysti lyijyhän loppuisi kesken, kun yhtä kohtaa piirettäisiin..


Tommi

ps. Edelliseen postaukseen oli tullut kommentti, että pitäisi opetella sisustamaan. Ihmettelen, että kuka ihminen sai minkäälaista käsitystä mun asunnon sisustuksesta kuvista, joissa näkyi valokuva, telkkari ja taulu? :D Ellei kyseessä ole sitten joku pervo, joka kurkkii mun kämpästä sisään. Siinä tapauksessa kurkkija on kyllä varmastikin järkyttynyt enemmän huoneistossa tapahtuvasta toiminnasta kuin sisustuksesta.


1 kommentti:

  1. Tommi,kamalaa luetavaa,kun itse ei pysty syömään mitään kun on niin kipee maha,lääkkeitä vaan ja nesteitä,jugurttia,ehkä,en ole vielä kokeillut... Multakin irtosi puolikas iso varpaan kynsi vähän aikaa sitten,ja sitä veren määrää ... Mutta uusi kynsi kasvaa tilalle.
    Yritetään toipua tästä kaikesta,aikaa se vie,mutta sitähän on .... :o)

    Salmarin waimo,päivi :) Salmarilta terkkuja :)

    VastaaPoista